Filet z kurczaka w marynacie po żydowsku

Filet z kurczaka w marynacie po żydowsku

  • 00:20
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 średniej wielkości filety z kurczaka
    • 3 całe jaja
    • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
    • 1 łyżeczka musztardy
    • 1 ząbek czosnku
    • 1 łyżeczka soli
    • 1 łyżeczka papryki słodkiej
    • 1 łyżeczka vegety
    • 1 łyżeczka majeranku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Filety lekko rozbić. Jaja, mąkę i pozostałe składniki dokładnie ze sobą połączyć (roztrzepać). Filety ułożyć na półmisku i zalać przygotowaną marynatą. Odstawić na noc do lodówki, po czym smażyć na gorącej oliwie na złoty kolor. Podawać z ryżem na sypko i dowolną surówką. Smacznego!


Komentarze