Filet z kurczaka w miodzie

Filet z kurczaka w miodzie

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • filet z kurczaka 60 dag
    • miód (3–4 łyżeczki)
    • oregano
    • czosnek 2 ząbki
    • sól, pieprz
    • oliwa lub olej do smażenia
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Fileta pokroić w kostkę, przyprawić wyciśniętym czosnkiem, oregano, solą i pieprzem. Na patelnię wlać odrobinę oliwy i miodu. Po rozgrzaniu włożyć kurczaka. Smażyć na dość dużym ogniu, aż do karmelizacji miodu.

Kurczak po usmażeniu powinien mieć kolor brązowawy (jasno lub ciemno, w zależności od gustu). Podawać z surówką z marchewki i jabłka oraz frytkami lub ryżem.


Komentarze