Filet z kurczaka w miodzie

Filet z kurczaka w miodzie

  • 00:45
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 podwójny filet z kurczaka

    Marynata:

    • 3 łyżki miodu
    • 4 łyżki ketchupu
    • 4 łyżki oleju
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • 2 łyżki sosu sojowego
    • 3 ząbki czosnku
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Przygotuj marynatę: w misce rozmieszaj ketchup z miodem, olejem, sokiem z cytryny, wyciśniętymi ząbkami czosnku, sosem sojowym, solą oraz pieprzem. Następnie marynatę przelej do rondelka i podgrzewaj ok. 4 minuty na wolnym ogniu.

Kurczaka umyj i oczyść z błon. Następnie włóż do gorącej marynaty i trzymaj w niej około 2 godz. W naczyniu do zapiekania ułóż filety, zalej pozostałą marynatą i piecz ok. 30 min w temperaturze 180°. Przed podaniem filety pokrój na plastry. Podawaj z ulubionymi dodatkami, np. z kaszą jaglaną i kawałkami cytryny oraz świeżymi warzywami lub z sałatą.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze