Filet z łososia w ziołach

Filet z łososia w ziołach

  • 00:40
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 80 dag łososia (filet)
    • łyżka soku z cytryny
    • łyżka przyprawy do ryb
    • 2 łyżki oleju
    • 2 łyżki masła
    • po dwa pęczki koperku, rozmarynu i tymianku
    • do dekoracji: liście sałaty, ósemki cytryny, małe pomidorki
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Łososia oczyścić, zdjąć skórę i wyciągnąć ości. Filety umyć, lekko osuszyć serwetką i pokroić na kawałki jednakowej wielkości. Pokropić sokiem z cytryny, posypać przyprawą do ryb i włożyć do lodówki na 20 min. Na patelni rozgrzać olej z masłem i opiekać porcje łososia po 5 min z każdej strony. Koperek, rozmaryn i tymianek grubo posiekać.

Łososia rozłożyć na talerze, udekorować ziołami, obłożyć liśćmi sałaty, cytryną i połówkami pomidorków.


Komentarze