Filety z indyka w kokosowym sosie z kolendrą

Filety z indyka w kokosowym sosie z kolendrą

  • 00:40
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 450 g piersi z indyka
    • 1 słoik sosu kokosowego korma  
    • 2 łyżeczki oleju roślinnego
    • 1 średnia pokrojona cebula
    • 2 szczypty mielonego czarnego pieprzu
    • 2 łyżeczki świeżej, pociętej kolendry
    • 1 łyżeczka płatków migdałowych do przybrania
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Rozgrzej na patelni olej, dodaj poszatkowaną cebulę i smaż przez ok. 2 minuty. Piersi z indyka umyj i osusz. Pokrojone w paseczki mięso dodaj do cebuli i smaż przez kolejne 3 minuty. Sos kokosowy wstrząśnij i dodaj do mięsa, wszystko przypraw czarnym pieprzem. Potrawę doprowadź do zagotowania, następnie duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE  na wolnym ogniu przez 20–25 minut. Na końcu dodaj świeżą kolendrę. Potrawę udekoruj płatkami migdałowymi i listkami świeżej kolendry. Podawaj z ryżem.


Komentarze