Filety z indyka w panierce z orzechów arachidowych

Filety z indyka w panierce z orzechów arachidowych

  • 00:25
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 250 g orzeszków ziemnych niesolonych
    • 500 g filetów z indyka
    • 4 łyżki mąki
    • 2 jajka
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • papryka ostra
    • sól i pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

W głębokim talerzu rozbić dwa jajka i wymieszać. Orzeszki ziemne rozgnieść według uznania i umieścić w płaskim talerzu. W innym talerzu umieścić mąkę. Filety rozbić, obsypać przyprawami i umieścić w lodówce na 10 minut. Oliwę z oliwek maksymalnie rozgrzać na patelni.

Filety obtoczyć w mące, następnie w jajku i w orzeszkach. Smażyć trzy minuty z każdej strony. Podawać z pikantnym sosem węgierskim paprykowym i podsmażanymi ziemniakami pokrojonymi w plasterki.


Komentarze