Filety z kurczaka pod pieczarkowo-ananasową pierzynką

Filety z kurczaka pod pieczarkowo-ananasową pierzynką

  • 00:45
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 4 pojedyncze filety z kurczaka
    • 0,5 kg pieczarek
    • puszka ananasów
    • 100 g żółtego sera
    • 2 jajka
    • ok. 2 łyżki mąki pszennej
    • sól
    • pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Filety delikatnie roztłuc. Z jajek i mąki zrobić gęstą panierkę, mieszając jak ciasto naleśnikowe. Można dodać trochę wody, jeśli ciasto będzie za gęste. Filety posolić i popieprzyć, a następnie obtoczyć w panierce i usmażyć z obydwu stron.

Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć z dodatkiem soli i pieprzu. Ananasa odsączyć. Ser żółty zetrzeć na tarce. Usmażone filety przełożyć na blaszkę i układać na nich kolejno: pieczarki, ananasa i ser żółty. Całość zapiekać w temp. 200 stopni, aż do roztopienia się sera.


Komentarze