Fondue serowe

Fondue serowe

  • 00:25
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 opakowania sera do fondue (ew. gouda)
    • 2 duże bagietki
    • 1 duże opakowania jogurtu
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 opakowanie włoskich orzechów
    • przyprawy: sól, łagodna papryka w proszku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Pokrój bagietkę na duże kostki. Przygotuj dwie miseczki i wlej do nich po 1/2 opakowania jogurtu. Wyciśnij czosnek i dodaj do jogurtu. Dodaj sól i wymieszaj. Rozgnieć włoskie orzechy i dodaj do drugiej miseczki z jogurtem. Wsyp łyżeczkę papryki i wymieszaj. Podgrzej ser w garnku, a następnie przełóż go do garnka od fondue. Wcześniej przygotowane sosy są pysznym dodatkiem do fondue.


Komentarze