Forszmak

Forszmak

  • 02:00
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 6 parówek
    • 25 dag pieczeni wieprzowej, wołowej lub kurczaka
    • 2 cebule
    • 20 dag pieczarek
    • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
    • sól, pieprz, mielona papryka
    • płaska łyżka mąki
    • duży kwaszony ogórek
    • łyżka musztardy
    • 1/2 szklanki oleju
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Cebulę obrać, pokroić w kostkę i udusić na oleju. Do cebuli dodać pokrojone pieczarki i dusić dalej do momentu odparowania soku. Parówki oraz mięso (wcześniej możemy je podgotować) pokroić na niewielki kawałki, dodać do pieczarek.

Następnie dodać pokrojony ogórek. Całość wymieszać i dusić chwilę pod przykryciem, podlewając w razie potrzeby rosołem lub wodą. Na końcu dodać koncentrat pomidorowy, musztardę i przyprawić do smaku.

Z mąki i tłuszczu zrobić zasmażkę (łyżkę tłuszczu rozgrzać na patelni i wsypać mąkę i lekko przyrumienić), dodać do potrawy, wymieszać i podgotować ok. 10 min. Podawać na gorąco z białym pieczywem. Smacznego!


Komentarze

Podobne przepisy