Francuskie ciasteczka nadziewane rodzynkami

Francuskie ciasteczka nadziewane rodzynkami

  • 00:30
  • 6 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 450 g gotowego ciasta francuskiego
    • 170 g drobnych rodzynek (koryntek)
    • szczypta zmielonej gałki muszkatołowej
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Namocz rodzynki w gorącej wodzie (ok. 30 min), a następnie odsącz i wymieszaj je ze szczyptą gałki muszkatołowej. Z ciasta wytnij krążki o średnicy 10 cm. Na każdym krążku ciasta ułóż po łyżeczce rodzynek. Zagnij do góry brzegi ciasteczek i sklej je na środku. Następnie odwróć ciasteczka i delikatnie rozwałkuj (aż rodzynki będą widoczne). Piecz na papierze do pieczenia przez ok. 15 min w temperaturze 200°.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze