Frankfurterki z mixem sałat w sosie vinegrete

Frankfurterki z mixem sałat w sosie vinegrete

  • 00:15
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • dowolny mix sałat, główka sałaty maślanej lub główka sałaty lodowej
    • 3 duże pomidory
    • 1 ogórek wężowy
    • 2 cebulki dymki ze szczypiorem (lub 1 czerwona cebula i szczypiorek)
    • kilka rzodkiewek

    Sos:

    • 5 łyżek oliwy z oliwek
    • 5 łyżek wody
    • 1 łyżeczka soku z cytryny
    • 1 łyżeczka musztardy
    • 1-2 ząbki czosnku
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Połóż frankfurterki na rozgrzanym grillu. Warzywa umyj i osusz. Pomidory pokrój w ósemki, ogórka i rzodkiewki w plastry, cebulę w piórka, posiekaj szczypiorek. Liście sałaty porwij na mniejsze kawałki. Przełóż wszystko do dużej miski. Przygotuj sos: składniki do sosu przelej do miseczki, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Sałatę polej sosem tuż przed podaniem. Upieczoną kiełbasę podawaj z sałatką.


Komentarze