Frittata z serkiem wiejskim

Frittata z serkiem wiejskim

  • 00:50
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 jajka
    • 45 dag serka wiejskiego
    • 1/2 szkl. tartego żółtego sera
    • 500 g makaronu kolanka
    • 1 szkl. mleka
    • 6 szkl. wody
    • 1/2 szkl. rozpuszczonego masła
    • 1 łyżeczka soli
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Ugotować makaron i wymieszać z masłem. Serek wiejski wymieszać z jajkami i mlekiem. Połowę makaronu wyłożyć w naczyniu żaroodpornym, następnie posypać 1/3 żółtego startego sera i przykryć połową masy serowej. Następnie przykryć pozostałą połową makaronu, posypać 1/3 żółtego tartego sera i polać resztą masy serowej. Wierzch dodatkowo posypać startym żółtym serem i zapiekać aż wierzch się zezłoci.


Komentarze