Fusilli z wędzoną rybą i kiełkami

Fusilli z wędzoną rybą i kiełkami

  • 00:35
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 100 g makaronu fusilli
    • 2 kopiaste łyżki serka śmietankowego (twarogowego na kanapkę)
    • ok. 1/3 marchewki
    • 3 łyżki posiekanego w plasterki pora
    • 50 g łososia wędzonego (lub innej wędzonej ryby)
    • 1 łyżka koperku
    • 3 łyżki wywaru z gotujących się warzyw
    • 1 łyżka kiełków soi
    • 1 gałązka selera naciowego
    • przyprawy: biały pieprz, sól

     

zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Marchewkę obierz, selera pokrój na kawałki, pora – w plasterki. Do małej ilości wody wrzuć marchew i seler, dodaj sos sojowy do smaku, listek laurowy i ziele angielskie. Gotuj aż marchewka będzie na wpół twarda (ok. 15–20 min).

Marchew wyjmij i przestudź. Do gorącego wywaru wrzuć pora oraz kawałek ryby wędzonej i poczekaj, aż por zmięknie, a ryba zmieni kolor na jaśniejszy. Wywar odcedź. Serek śmietankowy rozrzedź kilkoma łyżkami wywaru, dodaj koperek, kiełki soi oraz trochę soli i pieprz biały. Ugotowany makaron al dente PORADA KONTEKSTOWA - AL DENTE wymieszaj z serkiem i przełóż do miseczki, dodaj kawałki ryby, pora i marchewkę.


Komentarze