Galaretka porzeczkowa

Galaretka porzeczkowa

  • 02:00
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • ​200 g czerwonych porzeczek
    • 3 łyżeczki cukru
    • 3 łyżki serka mascarpone
    • 90 g jogurtu naturalnego
    • 2 - 3 łyżki płatków migdałów
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Porzeczki dobrze umyj, przebierz i oberwij kiście. Przygotowane porzeczki włóż do naczynia żaroodpornego i zasyp 3 łyżkami cukru, a następnie piecz przez ok. 20 min w temperaturze 180°. W tym czasie owoce puszczą sok. Przecedź go przez sitko do wcześniej przygotowanych pucharków. Dodaj po łyżce przetworzonych już owoców, wlej galaretki do połowy pucharka i pozostaw do ostygnięcia.  

Serek mascarpone wymieszaj z jogurtem, najlepiej zmiksuj na gładką masę i dodaj do deseru. Posyp wierzch świeżymi porzeczkami i płatkami migdałów. Przed podaniem dobrze schłodź deser w lodówce.


Komentarze