Galaretka z kurczaka

Galaretka z kurczaka

  • 00:40
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 2 piersi z kurczaka
    • żelatyna
    • kukurydza
    • marchewka
    • papryka czerwona
    • natka pietruszki
    • groszek w puszce
    • 2 jajka
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Piersi z kurczaka ugotować jak rosół. Gdy już będą miękkie, wyciągnąć, a jak ostygną – pokroić w kostkę. Do wywaru dodać żelatynę, odlać tyle ile chcemy galaretek – w tych proporcjach proponuje 2,5 litra.

Ugotować marchewkę i jajka. Następnie pokroić jaja w plastry. Nakładać po łyżeczce do pojemniczków, np. po serkach, zalać rozrobionym wywarem z żelatyną, pokroić natkę, dodać i wstawić do lodówki na 2 godziny.


Komentarze