Gnocchi z krewetkami

Gnocchi z krewetkami

  • 00:20
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 op. gnocchi (500 g)
    • 100 g krewetek koktajlowych
    • 1 cebula
    • 10 g masła
    • 1/2 szkl. bulionu warzywnego, może być też z kostki
    • 1/2 szkl. śmietany 30%
    • 30 g oliwek zielonych
    • sok z 1/2 cytryny
    • przyprawy: sól, świeży gruboziarnisty pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Cebulę pokrój w piórka i podsmaż na wolnym ogniu na maśle, aby się zeszkliła PORADA KONTEKSTOWA - ZESZKLENIE Krewetki zanurz na 1 min w gorącej wodzie, odcedź i skrop cytryną. Następnie dodaj je do cebuli na patelni, dopraw odrobiną soli, podlej bulionem, śmietaną i wszystko razem dokładnie wymieszaj. Całość gotuj przez 2 minuty.

Gnocchi ugotuj wg wskazówek na opakowaniu. Odcedzone gnocchi polej gotowym sosem i dopraw pieprzem. Oliwki pokrój w kosteczkę i posyp nimi gorące gnocchi.


Komentarze