Gnocchi z pesto i boczkiem

Gnocchi z pesto i boczkiem

  • 00:20
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 op. gnocchi (500 g)
    • 100 g boczku parzonego
    • kilka łyżek pesto
    • 4 łyżki oliwy z oliwek
    • listki świeżej bazylii do dekoracji
    • 4 łyżki startego parmezanu
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Gnocchi ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na złoto na patelni. Gorące i odcedzone gnocchi wymieszaj z pesto, oliwą z oliwek i podsmażonym wcześniej boczkiem. Całość posyp startym parmezanem. Potrawę podawaj udekorowaną listkami świeżej bazylii.


Komentarze