Gnocchi z pomidorami, bazylią i mozzarellą

Gnocchi z pomidorami, bazylią i mozzarellą

  • 01:10
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 op. gnocchi (500 g)
    • 2 puszki pomidorów krojonych
    • 1 cebula pokrojona w piórka
    • 4 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 łyżka stołowa koncentratu pomidorowego
    • 100 g mozzarelli
    • 2 garście bazylii świeżej
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Na rozgrzanej oliwie usmaż cebulę. Dodaj pomidory z puszki, posól i popieprz. Całość gotuj na wolnym ogniu PORADA KONTEKSTOWA - GOTOWANIE NA WOLNYM OGNIUprzez godzinę, od czasu do czasu mieszając. Ważne jest, aby sos długo się gotował, ponieważ musi on zabarwić intensywnie oliwę na czerwono.

Gnocchi ugotuj wg wskazówek na opakowaniu. Gotowe i odcedzone gnocchi polej gorącym sosem i wymieszaj. Udekoruj gnocchi kuleczkami mozzarelli i listkami świeżej bazylii.


Komentarze