Gnocchi z sosem grzybowym

Gnocchi z sosem grzybowym

  • 00:30
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 op. gnocchi (500 g)
    • 1 cebula
    • 20 g masła
    • 1/2 szkl. śmietany 30%
    • 15 g grzybów suszonych, np. maślaków
    • przyprawy: sól, świeży gruboziarnisty pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Grzyby oczyść i mocz przez 30 min w gorącej wodzie. Cebulę pokrój w piórka, podsmaż na wolnym ogniu na maśle, aby się zeszkliła PORADA KONTEKSTOWA - ZESZKLENIE  Następnie dodaj uprzednio wymoczone grzyby i smaż ok. 10 min, ciągle mieszając. Na końcu dodaj śmietanę i wszystko razem wymieszaj. Całość gotuj ok. 5 min, do momentu, gdy śmietana zgęstnieje.

Ugotowane według wskazówek na opakowaniu gnocchi wymieszaj z sosem i dopraw do smaku solą i pieprzem.


Komentarze