Gnocchi z sosem orzechowo-majerankowym

Gnocchi z sosem orzechowo-majerankowym

  • 00:20
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 op. gnocchi (500 g)
    • 20 g sera blue
    • 2 łyżki masła
    • 2 garście posiekanych orzechów włoskich
    • garść świeżego majeranku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

W rondelku roztop masło i wrzucić pokrojony w kawałki ser blue. Mieszaj na małym ogniu aż ser się rozpuści i nabierze konsystencji śmietany. Następnie dodaj do sosu listki majeranku i całość wymieszaj.

Gnocchi ugotuj wg wskazówek na opakowaniu. Odcedzone wymieszaj z sosem i posyp posiekanymi orzechami. Podawaj od razu.


Komentarze