Gofry

Któż z nas nie lubi świeżych i soczystych owoców. Apetycznie czerwone truskawki i soczyste ananasy wyśmienicie smakują bez dodatków, ale jeszcze lepiej na lekko ciepłych i chrupiących gofrach. To przysmak, po który sięgają mniejsi i więksi miłośnicy słodkości. 

W gofrach najważniejsze jest ciasto. To od niego zależy czy nasz deser będzie bardziej chrupiący, miękki, puszysty, a nawet słodszy. Tradycyjne ciasto na gofry powinno zawierać w sobie niewielką ilość tłuszczu. Trzymając się tej zasady, otrzymasz smaczne wafle, którym nie oprze się nikt. 

Jeśli do tej pory spod Twojej ręki nie wychodziły gofry, wykorzystaj nasze przepisy. Zaskocz bliskich pysznymi waflami z owocami. Udekorowane smakiem pod postacią truskawek, malin czy borówek są niewiarygodne. Po prostu... z goframi zawsze jest świetna zabawa. 

filtrowanie (9 przepisów):
sortowanie: