Golonka gotowana podawana na kapuście

Golonka gotowana podawana na kapuście

  • 04:30
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 małe golonki
    • 700 g kapusty kiszonej
    • 1 łyżka mąki pszennej
    • 2 średnie cebule
    • 5 łyżek oleju
    • 5 l wody
    • przyprawy: sól, pieprz, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie, cukier
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Golonki umyj, włóż do garnka i zalej 4 l wody. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i sól. Wszystko gotuj przez ok. 4 godz., aż golonki będą miękkie.

W międzyczasie ugotuj kapustę kiszoną w 1 l wody, przyprawiając ją solą, pieprzem, majerankiem i odrobiną cukru. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na oleju. Dodaj do niej 1 łyżkę mąki i wymieszaj. Tak przygotowaną zasmażkę połącz z ugotowaną kapustą.

Kapustę wyłóż na talerze, na kapuście ułóż golonki. Smacznego!


Komentarze