Golonka w jarzynach

Golonka w jarzynach

  • 02:00
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • golonka wieprzowa – 2 szt.
    • 2 duże cebule
    • 2 główki czosnku
    • 3-4 pory
    • 2-3 marchewki
    • 1 pietruszka
    • mały seler
    • smalec lub olej
    • sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Golonki obsmażamy na rumiano z jednej strony. Po przewróceniu na drugą stronę dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek. Chwilkę smażymy, dodajemy sól, pieprz, dolewamy wody i dusimy, aż golonki będą prawie miękkie.

Marchewki, pietruszkę i seler kroimy w kostkę lub zapałki. Pory (całe, również zielone części) kroimy na krążki. Jarzyny dodajemy do golonek i dusimy jeszcze około 20 minut, aż wszystko będzie bardzo miękkie. Golonki (razem z jarzynami) podjemy z chlebem i musztardą. Smacznego!


Komentarze