Golonki z indyka w sosie śmietanowo-piwnym

Golonki z indyka w sosie śmietanowo-piwnym

  • 01:15
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 6 golonek z indyka
    • 1 kostka masła
    • cebulki marynowane
    • 15 pieczarek
    • piwo ciemne
    • śmietanka 30%
    • sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Golonki z indyka solimy i i pieprzymy, a następnie obsmażamy je na maśle na głębszej patelni, dodajemy pieczarki pokrojone na grubsze plastry i cebulki marynowane ze słoika.

Wszystko to dusimy w roztopionym maśle, a następnie zalewamy ciemnym, mocnym piwem i dalej dusimy do wyparowania części piwa. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, podpiekamy do miękkości i zalewamy śmietanką.


Komentarze