Gorąca czekolada z miętą i wiśniami

Gorąca czekolada z miętą i wiśniami

  • 00:15
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 100 g czekolady gorzkiej
    • 100 g czekolady mlecznej
    • 100 g czekolady miętowej
    • 300 ml śmietanki 30%
    • 100 ml mleka 3,2%
    • 50 ml śmietanki do ubicia 36%
    • 8 wiśni kandyzowanych
    • 1 gałązka mięty do dekoracji
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

W rondelku zagotuj mleko i śmietankę. Pokrusz wszystkie czekolady i wsyp do bardzo gorącej śmietanki. Mieszaj energicznie, aż czekolada się rozpuści i stanie się jedwabista.

Śmietankę ubij na puszty krem. Czekoladę przelej do szklanek i na wierzch nałóż po łyżce bitej śmietanki. Kandyzowane PORADA KONTEKSTOWA - KANDYZOWANIE wiśnie pokrój na kawałki i posyp nimi wierzch napoju. Dodatkowo dekoracyjnie dołóż po wisience z ogonkiem na brzegu szklanki oraz listku mięty.


Komentarze