Góralski przekładaniec z oscypków i kurczaka

Góralski przekładaniec z oscypków i kurczaka

  • 00:40
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 podwójny filet z kurczaka
    • 1 średni oscypek
    • 4 oliwki
    • 4 patyczki do szaszłyków
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Filet przeciąć wzdłuż i pokroić na kwadraty 5 x 5 cm. Lekko osolić i posypać papryką słodką, a następnie podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Podsmażone filety nabijać z oscypkiem na patyczki do szaszłyków. Na jedną porcję nałożyć 4 kawałki fileta i 4 kawałki oscypków. Zapiekać w piekarniku, aż do lekkiego roztopienia sera. Przed podaniem na gorę nałożyć oliwkę. Można podawać z frytkami bądź podpieczonymi w piekarniku ziemniaczkami.


Komentarze