Gotowana marchewka z sokiem mandarynkowym na ciepło

Gotowana marchewka z sokiem mandarynkowym na ciepło

  • 00:20
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 220 g mrożonej mini marchewki  (½ opakowania)
    • 1 łyżka masła
    • 3 mandarynki 
    • kawałki mandarynek do dekoracji
    • przyprawy: sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Marchewkę ugotuj w wodzie na pół twardo (około 15 min). Pod koniec gotowania dodaj do wody odrobinę soli. Trzy mandarynki poprzekrawaj w poprzek na pół i wyciśnij z nich sok. Marchewki przełóż do miseczki, a następnie zalej świeżo wyciśnięty sok z mandarynek. Na wierzch dodaj łyżkę masła i dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Podawaj od razu.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze