Gotowany karp w sosie chrzanowym

Gotowany karp w sosie chrzanowym

  • 01:00
  • 4 porcje
  • Prosty

Składniki

    • 1 kg patroszonego karpia
    • 1 marchewka
    • 1 pietruszka
    • 1 seler
    • 1 por
    • 1 cebula
    • 150 g chrzanu tartego
    • przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, sól, cukier
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Warzywa obierz, dodaj przyprawy i przygotuj z nich wywar. Karpia podziel na porcje i gotuj w wywarze przez ok. 10 min. Przygotuj sos chrzanowy poprzez wymieszanie chrzanu ze śmietaną i cukrem. Karpia podawaj polanego sosem chrzanowym.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze