Granita z arbuza

Granita z arbuza

  • 00:30
  • 6 porcji
  • 307 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 dojrzały arbuz średniej wielkości
    • 100 g cukru pudru
    • świeżo wyciśnięty sok z limetki (ew. cytryny)
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Arbuza kroimy w kostkę. Dokładnie wypestkowując, miksujemy z cukrem pudrem i sokiem z limetki. Przekładamy do zamykanego pojemnika i wstawiamy do zamrażarki na kilka godzin do kompletnego zamarznięcia. Przynajmniej raz dokładnie mieszamy widelcem zamarzającą masę. Przed podaniem wyskrobujemy widelcem pożądaną ilość. Przekładamy do miseczek i podajemy.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze