Grecka zupa jarzynowa

Grecka zupa jarzynowa

  • 00:50
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 6–8 ziemniaków
    • 4 cebule
    • 2 szklanki kapusty
    • 8 łyżek oliwy
    • 5 marchewek
    • 4-5 sztuk selera naciowego
    • puszka koncentratu pomidorowego
    • 4 łyżki natki pietruszki
    • 200 g żółtego sera
    • sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Pokroić marchewki i cebule w talarki, a ziemniaki w kostkę. Na oliwie podsmażyć posiekaną kapustę i pokrojone warzywa – zalać wodą. Po 10 min gotowania dodać pokrojony w plasterki seler naciowy i koncentrat pomidorowy. Gotować wszystko na wolnym ogniu przez około 30 min. Gdy warzywa będą miękkie, doprawić solą i pieprzem, posypać startym żółtym serem i siekaną natką pietruszki.


Komentarze