Grillowana cukinia z fetą i miętą

Grillowana cukinia z fetą i miętą

  • 00:20
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 duża cukinia nieobrana
    • 1 op. sera feta
    • 8–10 listków mięty
    • 1 łyżka masła
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Umytą cukinię pokrój na średniej grubości plastry (ok. 7 mm). Posmaruj z każdej strony masłem i grilluj na średnio rozgrzanym ruszcie przez 5 min. Obróć cukinię i połóż na niej fetę pokrojoną w kostkę. Grilluj przez kolejne 3 min. Gdy ser zacznie się lekko rozpływać, ściągnij cukinię na talerz. Na fetę połóż listek świeżej mięty. Tak przygotowane cukiniowe kanapeczki najlepiej jeść na gorąco.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze