Grillowana pierś z kurczaka w sosie musztardowym

Grillowana pierś z kurczaka w sosie musztardowym

  • 00:45
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 podwójne filety z kurczaka
    • 150 ml oleju
    • słoiczek musztardy
    • 1,5 łyżki tymianku
    • pół łyżeczki curry
    • 2 łyżki miodu
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Filety umyć i rozkroić wg uznania. Z reszty składników należy przygotować sos: musztardę i olej wymieszać z miodem, doprawić curry i roztartym w palcach tymiankiem (by lepiej wydobyć z niego aromat), wymieszać. Filety zalać i przemieszać z sosem, odstawić do lodówki na 40 minut przed pieczeniem. Fileciki można przygotować zarówno latem na klasycznym grillu, jak również w środku zimy, stosując grill elektryczny. Smacznego!


Komentarze