Grillowana ryba w tacos

Grillowana ryba w tacos

  • 00:30
  • 10 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 400 g świeżych filetów z ryby
    • 1 czerwona cebula
    • 1 papryczka chilli
    • 5 liści sałaty rzymskiej
    • 1 awokado
    • 2 łyżki ziaren czarnego sezamu
    • sok z 1 limonki
    • 10 tacos kukurydzianych
    • 50 ml oleju z pestek winogron
    • 50 ml oliwy z oliwek
    • 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne 
    • 1/2 łyżeczki oregano
    • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    • przyprawy: sól, pieprz do smaku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Wymieszaj olej z pestek winogron z pieprzem cayenne, oregano i słodką papryką. Filety posyp solą i pieprzem, następnie natrzyj olejem z przyprawami. Usmaż filety na grillu po 4 minuty z każdej strony.

2

Sałatę potnij na cienkie paseczki. Dodaj pokrojone w kostkę awokado, półplasterki czerwonej cebuli i drobno posiekaną papryczkę chilli. Wymieszaj pokrojone warzywa z oliwą z oliwek i sokiem z limonki.

3

Tacos podgrzej na suchej patelni lub na grillu. Do środka nałóż przygotowane warzywa i pokruszoną grillowaną rybę. Na suchej patelni upraż ziarna sezamu i posyp nimi tacos.


Komentarze