Grillowane awokado

Grillowane awokado

  • 00:20
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 dojrzałe awokado
    • 8 pomidorków koktajlowych
    • 1 mała czerwona cebula
    • kilka listków świeżej bazylii
    • 20 ml soku z cytryny
    • 30 ml oliwy z oliwek
    • przyprawy: sól, pieprz   
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Awokado umyj i przekrój na pół. Pozbądź się pestki, a następnie skrop obydwie połówki owocu sokiem z cytryny i posmaruj łyżeczką oliwy. Awokado połóż na średnio rozgrzanym grillu przecięciem do dołu na 5–6 minut. 

W tym czasie pokrój w plasterki pomidorki i cebulę. Dopraw pieprzem, solą i pozostałą oliwą. Zdejmij awokado z grilla i wypełnij zagłębienia po pestce przygotowanymi pomidorkami. Na wierzchu połóż kilka listków świeżej bazylii. Podawaj na ciepło.


Komentarze