Grillowane banany w panierce kokosowej

Grillowane banany w panierce kokosowej

  • 00:30
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 3 banany
    • 100 g wiórków kokosowych
    • 50 g cukru trzcinowego
    • 1 jajko
    • 1/2 łyżeczki cynamonu
    • 1/2 limonki
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Banany obierz ze skórki i przekrój na połówki. Przełóż do miski i przypraw sokiem z limonki. Nada to bananom lekkiego orzeźwienia i cytrusowego posmaku. Do miseczki wbij jajko i przypraw je cukrem trzcinowym oraz cynamonem.

2

Dobrze wymieszaj jajko widelcem, aż cukier całkowicie się rozpuści. Do szerokiej miseczki wsyp wiórki kokosowe. Banany pojedynczo zanurzaj w jajku i od razu przekładaj do miseczki z wiórkami. Drugą ręką obsyp banana dokładnie wiórkami i lekko dociśnij, aby panierka przywarła.

3

Gotowe panierowane kawałki bananów przełóż bezpośrednio na ruszt i grilluj powoli na najwyższej półce grilla.

4

Banany powinny wypiec się w środku i być miękkie. Uważaj, wiórki szybko się rumienią. Przełóż banany na talerz i udekoruj połówką limonki.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze