Grillowane fondue z sera camembert w chlebie

Grillowane fondue z sera camembert w chlebie

  • 00:40
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 sery camembert
    • 2 średnie, okrągłe chlebki kukurydziane
    • warzywa, np. ogórek zielony i kiszony, cykoria, papryka, pomidory koktajlowe
    • folia aluminiowa
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Odkrój góry chlebków.

2

Wydrąż miąższ chlebków tak, aby w środku zmieściły się sery.

3

Góry chlebków pokrój w paski.

4

Odetnij górną, twardą warstwę sera.

5

Ser przełóż do chleba.

6

Tak przygotowany chleb owiń folią aluminiową.

7

Chlebki z serem grilluj ok. 20 minut na średnim ogniu. Od czasu do czasu sprawdzaj, czy ser się rozpuścił. W międzyczasie połóż na ruszcie paski chleba.

8

Grzanki oraz warzywa zanurz w gorącym serze i skosztuj.


Komentarze