Grillowane koreczki z camembertem na jabłku

Grillowane koreczki z camembertem na jabłku

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 100 g boczku surowego, wędzonego w plastrach
    • 150 g sera camembert
    • 80 g śliwek kalifornijskich
    • 1-2 zielone jabłka
    • 20 ml soku z cytryny
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Przekrój krążek camemberta na pół. Każdą połówkę pokrój w plastry. Na desce rozłóż plastry boczku. Na końcu każdego połóż kawałek camemberta i śliwkę kalifornijską. Zaczynając od strony z serem i śliwką, zwiń plastry boczku w ruloniki i zepnij małymi szpilkami do szaszłyków. Koreczki zrumień na średnio rozgrzanym grillu często je obracając. 

W czasie kiedy koreczki się grillują, umyj i przekrój na pół jabłka. Przekrojone połówki jabłek posmaruj sokiem z cytryny. Grillowane koreczki podaj na przygotowanych połówkach jabłek.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze