Grillowane pomidory z serem feta

Grillowane pomidory z serem feta

  • 00:30
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 3 pomidory średniej wielkości na gałązce
    • 1/2 specku Tesco
    • 100 g sera feta
    • 2 gałązki lubczyku
    • 1 ząbek czosnku
    • 40 ml oliwy z oliwek
    • przyprawy: sól morska, pieprz czarny
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Pomidory umyj i przekrój na połówki. Łyżeczką wyjmij gniazda nasienne. Przypraw połówki pomidorów świeżo mielonym pieprzem i delikatnie solą morską oraz skrop oliwą.

2

Rozkrusz ser feta i wymieszaj z wyciśniętym czosnkiem. Powkładaj serowy farsz w miejsce nasion. Lekko dociśnij, aby ser wypełnił w pełni pomidora. Listki świeżego lubczyku poukładaj na każdym pomidorze.

3

Każdą połówkę pomidora z serem owiń plasterkiem specku, podwijając dokładnie końce pod pomidora.

4

Przełóż warzywa na rozgrzaną kratkę grilla. Piecz powoli na średniej wysokości. Jak tylko boczek się zrumieni, przewróć pomidory i jeszcze dopiecz. Dzięki temu, że pomidory są owinięte boczkiem mogą być grillowane bezpośrednio na ruszcie i odwracane podczas grillowania. Boczek poprawia również smak, podkreślając grillowy aromat.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze