Grillowane roladki z indyka z melonem

Grillowane roladki z indyka z melonem

  • 00:40
  • 6 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • ​500 g sznycli z indyka
    • 5–6 plastrów surowej szynki lub boczku
    • 1/4 żółtego melona
    • 50 ml oleju z pestek winogron
    • 1 łyżeczka pieprzu kolorowego
    • sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Sznycle rozbij i lekko oprósz solą. Jeżeli wędlina jest mocno słona, użyj niewielkiej ilości soli lub nie używaj jej wcale. Ziarenka pieprzu stłucz w moździerzu i wysyp na sznycle. Zanurz mięso w oleju z pestek winogron.  

Melona obierz ze skóry i pokrój na cieniutkie plasterki. Na rozbitym mięsie rozłóż wędlinę i plastry melona. Dokładnie zawiń mięso w roladki i zepnij wykałaczkami. Połóż roladki na rozgrzanym grillu i dokładnie opiecz z każdej strony. Podawaj z sałatą.


Komentarze