Grillowane zielone szparagi z dipami

Grillowane zielone szparagi z dipami

  • 00:30
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 370 g jogurtu naturalnego
    • 1 wiązka zielonych szparagów
    • koperek
    • szczypiorek
    • oliwa z oliwek
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Szparagi umyj i osusz. Odkrój lub po prostu odłam zdrewniałe końcówki.

2

Oczyszczone szparagi skrop oliwą i oprósz solą. Połóż na średnio rozgrzanym grillu na 5 minut z każdej strony. W tym czasie podziel jogurt na dwie części. Jedną zmieszaj z posiekanym pęczkiem szczypiorku, drugą z posiekanym koperkiem. Dopraw dipy solą i pieprzem. Dobrze upieczone szparagi będą miały konsystencję al dente PORADA KONTEKSTOWA - AL DENTE i intensywnie zielony kolor.


Komentarze