Grillowany bakłażan z mozarellą

Grillowany bakłażan z mozarellą

  • 00:45
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 bakłażan
    • 125 g sera mozzarella (w kulce, w zalewie)
    • listki świeżej bazylii
    • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
    • sos barbecue
    • przyprawy: sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Bakłażana umyj i pokrój w plastry, obsyp solą i pozostaw na ok. 30 min, aby puścił sok. Następnie obmyj bakłażana pod wodą, aby zmyć gorzki sok i nadmiar soli. Osusz, skrop oliwą z oliwek z obu stron. Bakłażana piecz na ruszcie z każdej strony przez ok. 5 min. Mozzarellę pokrój w plastry i poukładaj na podpieczonych bakłażanach. Piecz do momentu aż ser się rozpuści. Na każdym plasterku bakłażana połóż listek bazylii. Podawaj z sosem barbecue.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze