Grillowany bakłażan z serowym farszem

Grillowany bakłażan z serowym farszem

  • 00:30
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 bakłażan
    • 100 g sera typu lazur
    • 150 g sera typu feta
    • 1 łyżeczka soli
    • przyprawy: po 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku, cebuli, oregano, bazylii, tymianku, papryki i rozmarynu
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Bakłażana umyj i pokrój wzdłuż na plastry grubości ok. 7 mm. Każdy plaster oprósz solą z obu stron i odłóż na półmisek na ok. 10 minut. W tym czasie pokrusz i wymieszaj sery. Zioła wsyp do moździerza i lekko krusząc, wymieszaj. Wyciągnij plastry bakłażana z powstałego płynu, oprósz mieszanką ziół i grilluj z obu stron na lekko rumiano. Grillowane plastry posmaruj pastą z serów i zwiń w ruloniki. Przed podaniem nadziej bakłażanowe roladki na patyczki do szaszłyków i podgrzej krótko na mocno rozgrzanym grillu.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze