Grillowany ser pleśniowy zawinięty w tortillę

Grillowany ser pleśniowy zawinięty w tortillę

  • 00:15
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 200 g sera pleśniowego camembert
    • 4 placki tortilli
    • 1/3 szkl. zmiksowanych listków ziół: pietruszka, bazylia, tymianek
    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • kilka gałązek szczypioru
    • olej do posmarowania rusztu
    • oliwa do posmarowania tortilli z wierzchu
    • przyprawy: sól i pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Ser pokrój w paski ok. 2 cm. Zioła umyj i osusz, zmiksuj wraz z oliwą na gładką masę, a następnie przypraw solą i pieprzem. Plastry sera ułóż na tortilli, posmaruj ziołami i zawiń. Pokryj z wierzchu oliwą z oliwek i zawiąż szczypiorkiem. Grilluj na naoliwionym ruszcie po ok. 5 min z każdej strony aż ser się roztopi.


Komentarze