Grissini z prosciutto i parmezanem

Grissini z prosciutto i parmezanem

  • 00:20
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 op. paluszków grissini
    • 2 op. szynki prosciutto
    • 30 g parmezanu
    • 1 białko

    Dodatkowo:

    • oliwki
    • pomidorki koktajlowe
    • bazylia
    • wykałaczki
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Połowę paluszków z opakowania owiń plastrami szynki. Ułóż na blaszce z papierem do pieczenia i piecz w piekarniku z funkcją termoobiegu w temp. do 200°C przez 6–8 min do lekkiego zarumienienia szynki.

Pozostałą część paluszków posmaruj białkiem i posyp tartym parmezanem. Piecz 2–3 min w tej samej temp. na blaszce z papierem do pieczenia. Wyciągnij paluszki, gdy ser delikatnie się roztopi.

Nabij na wykałaczki pomidory i oliwki. Ułóż w miseczce i posyp bazylią. Grissini podawaj z koreczkami pomidorowo-oliwkowymi.


Komentarze