Gruszka w szynce parmeńskiej

Gruszka w szynce parmeńskiej

  • 00:25
  • 8 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 8 plastrów szynki parmeńskiej 
    • 80 g sera koziego lub fety 
    • 1 gruszka 
    • kilka listków dowolnej sałaty 
    • sok z 1/2 cytryny 
    • pieprz do smaku 
    • ocet balsamiczny
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Gruszkę umyj i obierz ze skóry. Podziel owoc na 8 części, wycinając ogryzek. Cząstki gruszki skrop sokiem z cytryny. Następnie podziel ser na 8 części. Na każdy plaster szynki nałóż cząstkę gruszki i kawałek sera. Zwiń w roladkę. Sałatę porwij na mniejsze kawałki i połóż na półmisku. Na sałacie ułóż gruszkę zawiniętą w szynkę. Całość skrop octem balsamicznym i posyp pieprzem do smaku.


Komentarze