Grzanki z kabanosem, mozzarellą i czerwoną cebulą

Grzanki z kabanosem, mozzarellą i czerwoną cebulą

  • 00:20
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 kabanos
    • 4 plastry sera mozzarella z zalewy
    • 4 kromki chleba tostowego
    • ½  czerwonej cebuli
    • kilka liści świeżego szpinaku
    • 2 łyżka oliwy z oliwek
    • 1 ząbek czosnku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Cebulę pokrój w plastry. Kabanosy pokrój na niewielkie równe kawałki. Kromki chleba tostowego posmaruj z wierzchu oliwą z oliwek. Nagrzej piekarnik do temperatury 220° i piecz kromki, aż zbrązowieją ok. 3 min. Obranym ząbkiem czosnku natrzyj kromki, a następnie kolejno układaj na grzance: liść szpinaku, ser mozzarella, czerwoną cebulę w plastrach i na wierzch  kabanosa. Możesz polać grzankę odrobiną oliwą z oliwek.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze