Grzanki z pieczonym camembertem, maliną i rozmarynem

Grzanki z pieczonym camembertem, maliną i rozmarynem

  • 00:20
  • 10 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 krótka bagietka
    • 1 łyżka masła
    • 1 camembert
    • 10 malin
    • świeży rozmaryn
    • 1 łyżka miodu
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
Maria Banach

Słowo od autora

Roztopiony, ciągnący się camembert jest niezwykle zmysłowy. Szczególnie, jeśli podamy go w towarzystwie kwaśnej maliny, aromatycznego rozmarynu i słodkiego miodu. Takie grzaneczki to doskonała przekąska, w której trudno się nie zakochać.

Autor: Maria Banach, gruszkazfartuszka.pl

  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Z bagietki wykrawamy 10 kromek. Każdą kromkę smarujemy cienko masłem z dwóch stron. Bagietki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Na każdej kromce układamy kawałek sera, 1 malinę i kilka igieł świeżego rozmarynu.

Zapiekamy w temperaturze 180°C przez około 5-10 minut, aż ser się roztopi, a bagietka stanie się chrupiąca.

Gorące grzanki skrapiamy odrobiną miodu.

Podajemy na gorąco.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze