Przepisy na grzyby marynowane

Poczęstujesz się grzybkiem marynowanym? Podgrzybki, kurki i pieczarki w zalewie to znakomita przystawka. Chcesz wiedzieć, jak je przygotować, by cieszyć się wyjątkowym smakiem? Odpowiedzi szukaj w naszych przepisach. Poznaj również przepisy na suszone grzyby.

Grzyby od wieków królują w polskiej kuchni i tradycyjnych daniach. I choć najbardziej aromatyczne są oczywiście te świeże, prosto z lasu, to odpowiednio zamarynowane grzyby zachwycają swym niepowtarzalnym smakiem także w zimowe dni. Służą za dobrą przystawkę do wędlin, pasztetów czy serów, ale mogą być również wykorzystywane zamiast surówki do dań obiadowych. Marynując, pamiętaj o dodaniu do zalewy małych cebulek, krążków marchewki, ziaren aromatycznego pieprzu czy gorczycy. Wzbogacają one smak grzybów, czyniąc je bardziej ostrymi i wyrazistymi. 

filtrowanie (10 przepisów):
sortowanie: