Guacamole

Guacamole

  • 00:10
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 dojrzałe awokado
    • 2 łyżki soku z limonki
    • 1 mały ząbek czosnku, drobno posiekany i posypany solą
    • 2 łyżki drobno pokrojonej cebuli
    • 1/3 małego pęczka kolendry, posiekane listki
    • 4 łyżki oliwy z oliwek
    • przyprawy: sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Awokado umyj, natnij wzdłuż dookoła i przekręć w dłoniach każdą połowę w przeciwnych kierunkach. Następnie wyjmij pestkę i obierz owoc ze skóry. Obrane awokado rozgnieć widelcem, wymieszaj z sokiem z limonki i wyciśniętym czosnkiem. Dodaj drobno pokrojoną cebulkę, posiekaną kolendrę, oliwę i wymieszaj. Całość dopraw do smaku solą i podawaj z chipsami nachos lub tortillą. Do guacamole możesz także dodać obrane ze skóry i pokrojone w kostkę pomidory.


Komentarze