Guacamole - meksykańska pasta z awokado

Guacamole - meksykańska pasta z awokado

  • 00:20
  • 4 porcje
  • 244 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 miękkie dojrzałe awokado
    • 2 zielone papryczki chili
    • 1 pęczek świeżej kolendry
    • świeżo wyciśnięty sok z cytryny
    • 2 duże dojrzałe pomidory
    • 1 czerwona cebula
    • sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Awokado przecinamy na pół i wyjmujemy pestki.

2

Łyżką wyjmujemy miąższ do miski i od razu skrapiamy sokiem z cytryny, by nie ściemniał.

3

Miąższ zgniatamy widelcem lub miksujemy na gładką masę.

4

Dodajemy drobniutko pokrojone chilli, obrane ze skórki, pozbawione pestek i pokrojone w kosteczkę pomidory, pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę oraz posiekane listki kolendry (zostawiając nieco do dekoracji).

5

Mieszamy i doprawiamy do smaku solą. Szczelnie przykrywamy i chłodzimy. Tak przygotowane podajemy.


Komentarze